donderdag 24 maart 2011

Tenerife, El Medano - juni 2009

Tenerife is het grootste eiland van de 7 Canarische Eilanden en ligt voor de West-kust van Afrika ter hoogte van de Westelijke Sahara (Marokko); meer info over Tenerife.

Weerinfo:
Wanneer moet je naar Tenerife en wanneer niet? De volgende link geeft een overzicht per maand met de meest wind zekere bestemmingen.

Windstatistieken:


Actuele windverwachtingen:


Op Tenerife is El Medano, gelegen in zuid-oosten van het eiland, de kite- en windsurfspot om naartoe te gaan. Met name de warme en zon zekere maanden van juni t/m september bieden de meeste kans op een winderige kite vakantie. De hogere temperatuur in de zomermaanden zorgt er doorgaans voor dat de wind aantrekt naarmate de temperatuur gedurende de dag oploopt - thermische wind.

Kite-Spot Info:
In de baai van El Medano ligt El Cabezo - de beste spot voor het kiten. Aangeraden ervaringsniveau intermediate - experienced.



Op El Cabezo kan gevaren worden met windrichtingen variƫrend van zuid-oost tot noord-oost. De overwegende windrichting hier is O-N-O, waardoor de wind cross-onshore is op het strand. Met deze windrichting is het eenvoudig uitvaren richting de open zee, zonder al teveel last te hebben van andere kiters. In de uiterste hoek van de baai (rechtsonder) komen bij hoog water leuke golven (zomer +/- 1-1,5m) op; omdat de windrichting cross-onshore is, kun je deze gemakkelijk tot vlak aan het strand berijden - let wel op dat bij laag water stukken rif kunnen uitsteken!!!

Click hier een korte video van een mooi golfrij sessie.

Waar moet je op letten:
• Het strand is niet heel groot; met name op drukke momenten moet je goed opletten bij het op- en neerlaten van de kite.
• De zandbodem wordt afgewisseld met een rotsen; met name gevaarlijk bij laag water.
• Op dagen met veel wind - zomermaanden - kan het op deze spot erg crowded worden. Met name bij het uitvaren moet je goed timen om andere kiters te ontzien.
• De baai wordt aan de onderkant geflankeerd door rotsen; met wegvallende of weinig wind, wordt je heel makkelijk richting deze rotsen gezogen - resteert de 'walk of shame'.
• Zwemmers en (overbodige) zon-aanbidders.

Voor diegene die nog moeten beginnen, of nog aan het leren zijn, is het aan te raden om uit te wijken naar La Tejita: deze spot ligt net ten zuiden van El Medano. Deze spot heeft een breder strand met vlak water en is minder crowded dan El Cabezo.

Accomodatie:
Het is echt aan te raden om de vliegticket (tip: bij Transavia tot 20kg en tas tot 1,65m kan zonder bijbetalen mee) en accommodatie los te boeken. Via de volgende aanbieder kan je heel eenvoudig een accommodatie op Tenerife huren: Holiday Rentals. Ze bieden goed verzorgde accommodaties aan uiteenlopende prijzen en super goed geregeld.
De volgende accommodatie is echt een aanrader als je met een groep van 6-8 man bent; het is een ruime villa met prive zwembad en pooltafel en verder een aparte buitenruimte met BBQ. Deze villa ligt net buiten het centrum en is eenvoudig met een auto te bereiken (5 minuten van kite spot vandaan).





Geen opmerkingen:

Een reactie posten